Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Tehnologii folosite de Goodyear in fabricarea anvelopelor

Compania producatoare de anvelope, Goodyear se poate lauda cu o intreaga istorie, avand o experienta de peste un secol in fabricarea de cauciucuri durabile si eficiente. Investitiile in cercetare si dezvoltare au condus la conturarea unor tehnologii inovatoare. Haideti sa vedem, pe scurt, care sunt acestea.

Tehnologia SoundComfort – ofera o calatorie silentioasa, reducand zgomotul resimtit la interior cu pana la 50%. Veti beneficia de scaderea emisiilor de zgomot, gratie spumei de poliuretan care “impacheteaza” suprafata interioara a anvelopei.

RunOnFlat (2005)– Aceasta tehnologie va permite sa va continuati deplasarea, cu pana la 80 km, chiar si daca tocmai ati experimentat o pana de cauciuc sau pneul s-a taiat. Astfel, nu veti fi nevoit sa va opriti in mijlocul drumului pentru a inlocui cauciucul spart, expunandu-va hotilor sau altor situatii periculoase.

ActiveBraking (2007) – tehnologie care foloseste un design tri-dimensional pentru banda de rulare; contribuie la cresterea contactului anvelopei cu drumul in timpul franarilor complicate, bruste etc. Faciliteaza scurtarea distantei de franare pe suprafetele uscate, dar si pe cele umede, afectate de caderea precipitatiilor sub forma de ploaie.

WearControl (rezistenta la uzura) – banda de rulare include doi compusi diferiti de cauciuc pentru a echilibra gradul de uzura al caii de rulare, furnizand o aderenta optima pe portiunile umede si rezistenta mai mare la rulare pe parcursul vietii sale. Asigura micsorarea distantei de franare pe carosabilul umed, favorizand un consum redus de combustibil.

FuelSaving -prinstructura usoara, dublata de o forma optimizata a pneurilor, in combinatie cu un compus avansat pentru banda de rulare, anvelopele construite cu aceasta tehnologie, reusesc sa ofere un consum scazut de carburant, alaturi de minimizarea emisiilor nocive de CO2.

Active CornerGrip (2007) – aceasta tehnologie garanteaza prevenirea fenomenului de acvaplanare si imbunatateste in mod vizibil fiabilitatea pe orice tip de carosabil.

SilentArmor – straturi suplimentare fabricate cu Dupont Kevlar, un material mai rezistent decat otelul. Faciliteaza calatoriile pe drumuri greu de strabatut, datorita rezistentei la taieturi.

SmartWear (2008) – asigura performante indelungate. Cand suprafata benzii incepe sa dea semne de uzura, canale ascunse ies la iveala, mentinand o rezistenta sporita la acvaplanare. In plus, ajuta la cresterea randamentului kilometric si la o manevrabilitate marita pe orice carosabil, alaturi de reducerea distantei de franare.

Alte tehnologii utilizate in fabricarea unor anvelope auto marca Goodyear sunt: SmartTred, MultiControl Ice, 3D-BIS, ActiveGrip etc. Tehnologia EfficientGrip Performance a primit nota A (variaza in cazul marimilor diferite) pentru aderenta excelenta pe suprafetele umede si facilitarea celui mai redus consum de carburant (2013).