Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Scurt ghid de alegere a anvelopei potrivite

Alegerea anvelopei potrivite pentru tine depinde mult de vehiculul pe care il conduci, de stilul tau de condus, precum si de conditiile meteo din zona unde locuiesti. Orice anvelopa Goodyear corespunde unor standarde inalte (indiferent ca vorbim de anvelope de vara, de iarna sau all-season, pentru turisme sau pentru masinile 4x4 etc.), asa ca te poti concentra asupra descoperirii celei care se preteaza nevoilor tale!

Ar fi ideal sa tii cont de propriul stil de condus, atunci cand iti cumperi noi anvelope.

-De exemplu, randamentul kilometric poate constitui un criteriu, daca intreprinzi frecvent deplasari pe distante lungi.

-Daca esti adeptul/adepta unui stil de condus sportiv, controlul la viraje este un argument vital.

-Analizand caracteristicile si performantele unei anvelope, vei afla mai usor ce anvelope sunt adecvate!

In functie de vehicul:

-Vehiculele noi vin acum direct echipate din fabrica cu un set de anvelope adecvate majoritatii cumparatorilor. In orice caz, puteti gasi alternative la echipamentul original, inlocuindu-l doar conform sugestiilor producatorului.

Criteriile utile dupa care te poti ghida in alegerea anvelopei ideale pentru tine:

-Stabilitatea la viraje – este un detaliu esential atunci cand traversati drumuri serpuitoare. De pilda, la urcarea sau la coborarea unor serpentine, drumuri care cotesc brusc etc.

-Rezistenta la rulare – este un factor semnificativ daca v-ati propus sa reduceti consumul de combustibil.

-Performanta – termen general referitor la franare, accelerare, manevrare si tractiune. Reprezinta o calitate pretioasa, indiferent de moment.

-Manipulare – raspunsul anvelopei la efectuarea manevrelor de franare, pastrarea directiei.

-Rezistenta la acvaplanare – reflecta capacitatea unei anvelope de a elimina apa si in acelasi timp de a mentine controlul directiei, o buna prindere pe suprafetele umede si alunecoase. Conteaza indeosebi atunci cand va deplasati in zone cu ploi abundente si pe drumuri ude.

-Anvelope runflat – acestea detin avantajul ca vor continua sa isi exercite atributiile, chiar si in cazul unei taieturi sau daca survine o pana de cauciuc. Ele iti permit sa mai parcurgi o distanta de aproape 80 km, cu viteza maxima 80 km/h, pana cand ajungi intr-un loc sigur unde poti inlocui cauciucurile (sunt considerate potrivite pentru doamnele aflate la volan, care nu vor cobori sa repare pana). Alte criterii:

-Gripul (prinderea) pe suprafetele umede.

-Nivelul de aderenta pe suprafetele uscate.

-Confort

-Zgomot

-Distanta de franare

-Durata de viata.

Luand in considerare toti factorii enumerate mai sus, cu siguranta veti face cea mai buna optiune atunci cand montati anvelope noi! Nu uitati – achizitionati anvelope doar de la producatori si distribuitori autorizati!