Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Cum sa intretii servodirectia pentru siguranta optima in trafic

Servodirectia constituie unul dintre cele mai importante aspecte pentru orice vehicul, iar realitatea este ca masinile, pe masura ce devin tot mai mari si mai grele, devin tot mai dificil de controlat.

De asemenea, avand in vedere ca numerosi conducatori auto au o pasiune pentru masinile sportive, servodirectia ocupa un loc major, in lipsa careia un sofat in conditii depline de siguranta ar fi, practic, imposibil.

Insa, pentru a beneficia de servodirectie pe durata lunga, trebuie sa acordati prioritate ingrijirii acesteia, deoarece in caz contrar, pot interveni chiar si probleme mai serioase.

In mod obisnuit, servodirectia unui automobil este proiectata sa tina o viata intreaga. In schimb, drumurile din tara noastra sunt defavorabile, daca luam in considerare prezenta gropilor, portiunile neasfaltate si bordurile.

Cateva practici bune pentru a mentine servodirectia in stadiu perfect de functionare

üConduceti cu prudenta, evitand soselele accidentate. Pentru ca nu mereu se va ivi ocazia sa le evitati, va sfatuim sa micsorati viteza si sa incercati sa ocoliti gropile. Consecintele condusului prin gropi pot grabi stricarea servodirectiei, prin uzarae rotilor dintate de la caseta de directie.

üZgomotele dubioase sunt semnalul ca trebuie sa mergi la un service. Verificarile de rutina sunt o buna modalitate pentru a preveni eventualele probleme. In orice caz, daca spiritul tau de sofer iti spune ca ceva nu este in ordine, du masina numaidecat in service, pentru a se lua masurile de rigoare. O servodirectie defecta poate cauza nu doar momente tensionate, ci chiar si accidente.

üSchimbul uleiului trebuie sa fie facut periodic, nu doar atunci cand planuiti o vacanta care implica deplasari mai lungi.

Asa cum bine stiti, anvelopele sunt componentele care intregesc functionalitatea unui vehicul. De aceea, cauciucurile cu care va dotati automobilul trebuie sa respecte sugestiile producatorului referitoare la indicii de viteza si de greutate. SC HILSERV SRL va ofera o gama variata de anvelope vara, iarna si all-season, provenind de la branduri celebre precum Goodyear, Dunlop, Debica, Sava, Fulda etc.